Vinales raakt koppositie kwijt in MotoGP na vreemdste val ooit

Maverick Vinales (Rechten: racesport)
Maverick Vinales (Rechten: racesport)
MOTORSPORT - Maverick Vinales kwam naar Assen als de leider in de WK stand van de MotoGP, maar moet die plek na de TT afstaan aan Andrea Dovizioso. De Spaanse teamgenoot van winnaar Valentino Rossi viel na elf ronden uit na een crash in de GT-bocht.
Op dat moment lag Vinales, nadat hij teleurstellend als elfde had getraind, op de zesde plaats. Volgens de Spanjaard was het zijn vreemdste crash ooit gemaakt. "De machine maakte een onverwachte beweging en ineens knalde ik tegen het asfalt."

Dit had veel slechter kunnen aflopen

Nadat Vinales op het asfalt viel kon Andrea Dovizioso ternauwernood het hoofd van zijn Spaanse concurrent in de strijd om de wereldtitel ontwijken. "Ik wil Andrea bedanken, want dit had veel slechter kunnen aflopen", aldus Vinales, die door zijn nulscore in Assen zijn leidende positie in de WK-strijd is kwijtgeraakt.

Dovizioso op 1

Dovizioso is Vinales nu gepasseerd en heeft vijf punten voorsprong op de Spanjaard. Op de derde plaats staat TT-winnaar Valentino Rossi. 'The Doctor' heeft zeven punten minder dan Dovizioso.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.