FestiValderAa trekt recordaantal van 9.800 bezoekers

Het festival trok 9.800 bezoekers (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Knol)
Het festival trok 9.800 bezoekers (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Knol)
SCHIPBORG - FestiValderAa, een cultuurfestival in Nationaal Park Drentsche Aa, trok dit weekend naar schatting 9.800 bezoekers. Dit zijn er 800 meer dan vorig jaar.
Het was de zevende keer dat het festival is georganiseerd. Het is een evenement met muziek, theatervoorstellingen op bijzondere locaties in de natuur en veel workshops voor kinderen. "Het was een prachtig weekend", zegt organisator Henk Jongebloed.
Lees meer: ​Liefdesbrieven versturen vanaf FestiValderAa
Grenzen aan de groei
Met het aantal van 9.800 bezoekers zit het festival ook zo goed als aan zijn taks, want meer dan 10.000 bezoekers, 3.000 per dag, zou het festivalterrein in het natuurgebied niet aankunnen. Jongebloed: "Dat is ook de afspraak met Staatsbosbeheer en de provincie. Dat willen we ook niet, omdat het in de natuur is. Het mooie daarvan is ook dat het klein en knus blijft."

'Gedroomde afsluiter'

Het is juist de combinatie van muziek, theater en natuur die FestiValderAa bijzonder maakt. Als hoogtepunten van afgelopen weekend noemt Jongebloed de wereldmuziek van Soweto Soul en de Argentijnse band La Fanfarria del Capitán. "Dat was echt de gedroomde afsluiter. Op theatergebied vond ik de PeerGrouP erg goed."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.