Stelling: Drie keer per week post bezorgen is genoeg

Minder vaak post bezorgen; is dat een goed idee? (Rechten: ANP/Lex van Lieshout)
Minder vaak post bezorgen; is dat een goed idee? (Rechten: ANP/Lex van Lieshout)
ASSEN - Om het bezorgen van papieren post betaalbaar te houden, moet er iets veranderen. Nu meer communicatie online en via WhatsApp plaatsvindt, wordt steeds minder papieren post verstuurd.
Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken vindt dat een aantal duidelijke keuzes gemaakt moet worden om de postbezorging betaalbaar en aantrekkelijk te houden. Dat zegt hij naar aanleiding van onderzoeken van zijn ministerie naar de postmarkt. Het doorvoeren van veranderingen laat hij aan zijn opvolger over.
De kosten worden mogelijk hoger en ook bestaat de kans dat het aantal dagen waarop post wordt bezorgd teruggeschroefd wordt. In 2014 ging het aantal verplichte bezorgdagen al terug van zes naar vijf.

Stelling

Wat vindt u? Is het een goed idee om nog minder dagen post te bezorgen nu er toch veel minder papieren post wordt verstuurd? Of moet dit vooral niet veranderen?
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Vrijdag ging de stelling over grensbewaking. Is het een goed idee dat burgers dat ook gaan doen? Nee, zei bijna 73 procent van de stemmers. De overige ruim 27 procent vindt dit een prima idee. In totaal brachten 940 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.