Stelling: Mijn volgende auto wordt een elektrische

Wordt uw volgende auto een elektrische? (ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Wordt uw volgende auto een elektrische? (ANP/Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - Over zeven jaar is de elektrische auto in het gebruik goedkoper dan een auto waar benzine of diesel in moet. En in 2035 worden er alleen nog maar elektrische auto's verkocht.
Dat voorspelt het economisch onderzoeksbureau van ING over de opmars van de elektrische auto.
"De ontwikkeling van de batterijen voor die auto's gaat nu heel snel", zegt econoom Max Erich van ING tegen de NOS. "Ze worden flink goedkoper en je kunt er langer mee rijden. Dat is voor de consument heel belangrijk als hij voor de keuze staat om een elektrische auto aan te schaffen. Bij een actieradius van 400 tot 500 kilometer en liefst meer wordt het interessant en dat zit er nu echt aan te komen."
"Op de aanschafprijs zelf kunnen elektrische auto's voorlopig nog niet direct concurreren", zegt Erich. "Maar als het om de kosten per gereden kilometer gaat, zijn elektrische auto's vanaf 2024 voordeliger dan benzine- of dieselauto's. In die berekening zitten de afschrijving, oplaadkosten, onderhoud en reparaties."

Stelling

Wat vindt u? Wordt uw volgende auto een elektrische auto? Of gelooft u niet dat het zo'n vaart zal lopen met elektrisch rijden?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het toezicht bij zwemplassen: voor toezicht bij zwemplassen wil ik best betalen. Van de stemmers was ruim 53 procent het niet eens met die stelling. Ruim 46 procent geeft aan best te willen betalen voor toezicht bij zwemplassen. In totaal stemden 1.011 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.