TT mogelijk voor het eerst in 38 jaar in juli

Valentino Rossi won de afgelopen editie (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Valentino Rossi won de afgelopen editie (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
MOTORSPORT - De 88e editie van de TT in Assen wordt volgend jaar mogelijk in juli gehouden. Daarmee komt wellicht een einde aan de 38-jarenlange traditie van 'de laatste zaterdag of zondag van juni'.
De organisaties van de TT en de MotoGP hebben vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 als mogelijke data voorgesteld aan de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), de wereldmotorbond.
De laatste keer dat een wedstrijddag afweek van de laatste zaterdag of zondag van juni, was in 1979. Toen werd er op 23 juni geracet.

In een ver verleden is de TT eerder in juli gehouden. De allereerste Dutch TT vond plaats op zaterdag 11 juli 1925. Op 9 juli 1949 werd de TT voor het eerst in Assen tijdens een wereldkampioenschap van de FIM gehouden.
Lees meer: Dutch TT vanaf volgend jaar op zondag
Sinds vorig jaar wordt de TT op zondag verreden. Het grootste motorsportevenement van Nederland brak daarmee met de traditie om op zaterdag te rijden.
De FIM komt later dit jaar met de complete raceagenda voor komend seizoen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.