Stelling: Ik heb het te druk voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligers uit Oosterhesselen klussen in hun Zuster Mohr Park (Rechten: archief RTV Drenthe)
Vrijwilligers uit Oosterhesselen klussen in hun Zuster Mohr Park (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Het bestuur van voetbalvereniging Actief uit Eelde is opgestapt. Het bestuur was de laatste maanden uitgedund. De vier vrijwilligers in het bestuur van de club van ruim zevenhonderd leden hebben te weinig tijd om alles op te pakken.
Niet alleen
varen voornamelijk op het werk van vrijwilligers, ook bijvoorbeeld het Rode Kruis moet het van vrijwilligerswerk hebben.
De organisatie heeft ruim duizend extra EHBO'ers nodig om bij verschillende evenementen bezoekers te assisteren. De snelle groei van onder andere festivals maakt dat de organisatie niet voldoende vrijwilligers heeft. De hulporganisatie start in het najaar een campagne om meer vrijwilligers te werven.
SportDrenthe geeft sinds vier jaar een cursus om (sport)verenigingen aan meer vrijwilligers te helpen en met succes: "Een veel gehoord excuus van mensen die geen vrijwilligerswerk willen doen, is dat ze geen tijd hebben. Van alle sportverenigingen die zich bij ons aanmelden voor de cursus haalt 95 procent het verwachtte aantal vrijwilligers", vertelt Anne Prins van SportDrenthe.

Stelling

Hoe zit dat bij u? Heeft u tijd voor vrijwilligerswerk of heeft u het te druk?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over tv-kijken: Ik ben klaar met ouderwets tv-kijken. Ruim 60 procent van de stemmers is het daar niet me eens. Iets meer dan 39 procent is wél klaar met ouderwets tv-kijken. In totaal stemden 2.322 mensen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.