Gemeente haalt bewoners weg uit Hoogeveense zorginstelling

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft cliënten van twee locaties van zorginstelling BenEffectief in de stad vanmiddag per direct ergens anders ondergebracht.
Volgens de gemeente zijn er de afgelopen tijd klachten binnengekomen dat de kwaliteit van de zorg bij BenEffectief niet in orde is. De gemeente startte daarom een onderzoek.

Verhuisd naar veilige plek

"De uitkomsten van dit onderzoek hebben ertoe geleid dat we vanmiddag hebben ingegrepen en ervoor gezorgd hebben dat de cliënten nu op een goede, veilige plek zitten", licht wethouder Erik Giethoorn toe. Waarom de zorginstelling niet veilig genoeg zou zijn wordt door de gemeente niet verduidelijkt.

Vrijwillig vertrokken

Elf bewoners - volgens de gemeente mensen met een complexe zorg- en begeleidingsvraag - verbleven bij BenEffectief op basis van een indicatiestelling door de gemeente. Volgens de gemeente zijn ze vanmiddag allemaal vrijwillig vertrokken uit de zorginstelling. Zes van hen, die met een indicatie van het Zorgkantoor bij BenEffectief verbleven, zijn ergens anders ondergebracht.

Meerdere locaties

BenEffectief biedt woonbegeleiding, maar daarnaast ook dagbesteding en heeft meerdere locaties in Hoogeveen. De zorginstelling was vanavond niet te bereiken voor commentaar. De Hoogeveensche Courant meldt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek heeft lopen naar de kwaliteit van zorg bij BenEffectief.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.