Joop Gall traint werklozenteam VVCS

Joop Gall (Rechten: RTV Drenthe)
Joop Gall (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Oud-FC Emmen-trainer Joop Gall heeft nog geen nieuwe club, maar toch zit hij niet stil. Gall traint momenteel het Team VVCS, een team voor werkloze profvoetballers.
Joop Gall was blij toen voorzitter Danny Hesp van Team VVCS hem een tijdje terug belde,
hij tegen RTV Noord. "Ik heb gretig 'ja' gezegd, omdat ik liefhebber ben en je blijft zo ook een beetje in de picture. Dat is denk ik belangrijker dan dat je thuis bij een telefoon gaat zitten", aldus de oefenmeester.

Goede trainer

Voor de voorzitter van Team VVCS was Gall de eerste keuze. "Ik weet dat hij gepassioneerd is, met veel beleving werkt en ook wel veel vraagt van spelers. Ik denk dat hij een goede trainer is voor Team VVCS", aldus Hesp.

Plekjes zijn schaars

Dat Gall niet zomaar een club kan vinden, is volgens Hesp niet vreemd. "Je ziet dat er steeds meer jonge trainers bij komen. Daarnaast zie je dat ook wel amateurtrainers doordringen tot het betaalde voetbal. Dat maakt de plekjes echt schaars in Nederland."

Buitenland

Desondanks heeft de oud-trainer van onder meer BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen verschillende clubs die geïnteresseerd zijn in hem. "Er zijn nu vooral contacten in het buitenland en dat ga ik nu eerst even afwachten", aldus Gall.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.