Brons voor trampolinespringster Blekkink op Wereldspelen

Carlijn Blekkink (links) met haar trainer Lennard Villafuerte en Tara Fokké (Rechten: Walter Tempelman)
Carlijn Blekkink (links) met haar trainer Lennard Villafuerte en Tara Fokké (Rechten: Walter Tempelman)
TRAMPOLINESPRINGEN - Trampolinespringster Carlijn Blekkink uit Weerdinge heeft in het Poolse Wroclaw brons gewonnen op de Wereldspelen.
Op het onderdeel synchroonspringen zette ze met haar partner Tara Fokké een score van 46.200 neer. Daarmee kwam het Nederlandse duo op de tweede plaats achter Oekraïne (48.100) terecht, met nog vier paren te gaan.
"We dachten dat we niet echt medaillekans hadden, want het niveau was heel hoog. Maar we hebben een heel goede oefening neergezet in de finale, en de rest ging gewoon onderuit", vertelt Blekkink enthousiast.
Azerbeidzjan ging (13.900) over Nederland heen, maar de overige duo's - waaronder titelfavoriet China - beten zich op de score van Blekkink en Fokké stuk. "China was als laatste aan de beurt, dus dan weet je, we worden derde of vierde. En als je dat dan mis ziet gaan, weet je: we hebben 'm binnen!"
Het was Blekkinks eerste grote senioren toernooi. De World Games zijn internationale wedstrijden voor sporten die niet Olympisch zijn. Het toernooi is, net als de Olympische Spelen, eens in de vier jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.