Amerikaans avontuur voor Frank Olijve

Frank Olijve, na zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen (foto Roel Bos/sportfoto.org)
Frank Olijve, na zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen (foto Roel Bos/sportfoto.org)
VOETBAL - Frank Olijve vervolgt zijn loopbaan in Amerika, in Irvine om precies te zijn. in de voorstad van Los Angeles gaat de 28-jarige Zwollenaar spelen voor Orange County Soccer Club, een club die uitkomt in de United Soccer League.
De United Soccer League is het tweede niveau in Amerika, onder de MLS (de Major Soccer League).

Publiekslieveling

Olijve, die in Emmen meer dan 100 officiële wedstrijden speelde, gold als een publiekslieveling bij de Drentse club. Veel supporters begrepen niet waarom de clubleiding van Emmen wachtte met de onderhandelingen met de middenvelder.

Jerry van Ewijk

Olijve wordt bij Orange County teamgenoot van Jerry van Ewijk die in Nederland speelde voor onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles.

Nieuw stadion

Olijve stapt exact halverwege het seizoen in bij zijn nieuwe club. Orange County staat 9e in de Western Conference en heeft 14 wedstrijden gespeeld en daarin 22 punten behaald. Koploper Real Monarch heeft 47 punten, maar dan uit 19 duels. Dat verschil in aantal wedstrijden heeft te maken met de bouw van een nieuw stadion, waardoor veel duels zijn verschoven. Orange County betrekt volgende maand een verbouwd onderkomen, dat plaats biedt aan tienduizend toeschouwers.

Play-offs

Orange County hoopt met de komst van Olijve en van James Baxendale, die gisteren overkwam van het Engelse Mansfield Town FC, twee spelers te hebben gehaald die snel inpasbaar zijn en ervoor kunnen zorgen dat de club zich plaatst voor de play-offs. Daarvoor zal de club bij de beste zes teams moeten eindigen.

Vancouver Whitecaps II

Zaterdag wacht voor Olijve mogelijk zijn debuut, wanneer Orange County het opneemt tegen Vancouver Whitecaps II.
Benieuwd naar een wedstrijd van Orange County? Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen Rio Grande Valley FC, vorige week zaterdag. Het duel werd met 4-0 gewonnen door Orange County SC.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.