Drentse Fiets4Daagse al iets populairder onder jongeren

De mountainbikeroute was vooral populair onder jongeren (Rechten: RTV Drenthe)
De mountainbikeroute was vooral populair onder jongeren (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - De Drentse Fiets4Daagse lijkt voorzichtig populairder te worden onder jongeren.
"We hebben nog geen exacte cijfers qua leeftijd. Maar ik heb wel het beeld dat er meer jongeren meedoen dan vorig jaar", zegt voorzitter Jan Broertjes.
Lees meer: Drentse Fiets4Daagse is ook scheuren door de modder
"De mountainbikeroute in Hoogersmilde is daarin populair. Je ziet echt dat jongeren daar aan meedoen."

Hopen op 12.000 deelnemers

Vandaag is de laatste fietsdag. Hoeveel mensen er precies hebben meegedaan, is nog even gissen. Maar Broertjes hoopt de twaalfduizend te halen. Dinsdag viel het weer erg tegen, de voorzitter denkt dat er hierdoor minder deelnemers waren.
Lees meer: Fietsers beginnen aan laatste dag Fiets4Daagse
"Maar gisteren bijvoorbeeld lagen we juist weer heel goed op koers. En op die dag denken we juist weer boven vorig jaar uit te komen."

Geen grote incidenten

Al met al is Broertjes tevreden, ondanks dat het weer dus niet altijd even meezat. Ook waren er een paar kleine incidenten. Maar grote ongelukken hebben zich niet voorgedaan.
"Eén iemand heeft zijn elleboog gebroken, na een val. En iemand anders is pardoes in een sloot gefietst en ging kopje onder. Maar die mankeerde helemaal niets. Dat is ook wel weer een beetje ludiek."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.