'Kippen pluimveebedrijf Witteveen vorig jaar al behandeld door omstreden bedrijf'

De eieren in Witteveen worden geruimd (Rechten: Persbureau Meter)
De eieren in Witteveen worden geruimd (Rechten: Persbureau Meter)
WITTEVEEN - De kippen van het pluimveebedrijf in Witteveen zijn ook in 2016 behandeld door de bloedluisbestrijders van het bedrijf Chickfriend.
Mogelijk worden in Nederland daarom al meer dan een jaar eieren verkocht die een te hoge dosis van het giftige fipronil bevatten,
de Volkskrant.
Toezichthouder NVWA erkent dat er vorig jaar mogelijk al besmette eieren in de winkel lagen. "We kunnen dat niet meer controleren want die eieren zijn al opgegeten", zegt een woordvoerder tegen de krant.
Lees meer: Eieren besmet Drents bedrijf geruimd
Het bloedluisbestrijdingsmiddel van Chickfriend is vrijwel zeker de bron van de fipronil-besmetting. Het Openbaar Ministerie onderzoekt volgens de Volkskrant nog of het bedrijf uit Barneveld 'te goeder trouw' is.
Volgens woordvoerder Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders is het de vraag wie de dader is. "Chickfriend, de leverancier van Chickfriend of de leverancier van de leverancier van Chickfriend", aldus De Haan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.