'Treant is een organisatie die niet in control is'

HOOGEVEEN - Het vertrek van de voorzitter van de raad van toezicht van Treant Zorggroep Bas Eenhoorn laat nog maar weer eens zien dat Treant de organisatie niet op orde heeft.
Dat zegt Geert Metselaar, voorzitter van de denktank die zich met de toekomst van Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen bezig houdt.
Gisteren werd bekend dat Bas Eenhoorn per direct vertrekt bij Treant. Er is een verschil van inzicht tussen hem en voorzitter Carla van de Wiel van de raad van bestuur. Waar dat verschil van inzicht uit bestaat is niet bekend.
Ook Metselaar weet niet waarom Eenhoorn is opgestapt. "Het is moeilijk om door beslagen ramen te kijken, je moet wel constateren dat er een fusieproces van tien jaar achter ons ligt waarbij de heer Eenhoorn in de keuken stond. En je kunt niet zeggen dat het opgeschoten is", aldus Metselaar. "Misschien is dit wel een stap ten goede, je weet maar nooit."
"Wij hebben eerder in een rapport geconstateerd dat Treant een organisatie is die niet 'in control' is, en daar is dit ook weer een voorbeeld van", zegt Metselaar. "We hebben aangegeven wat we van Treant verwachten en in die zin is het zeer te betreuren dat dit soort dingen gebeuren. Want zolang ze elkaar met de pannen achterna zitten wordt er niet gekookt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.