Stelling: Het is de hoogste tijd voor een nieuw kabinet

Mark Rutte komt aan bij het Johan de Witthuis voor de voortzetting van de kabinetsformatie na een korte zomervakantie (Rechten: ANP/Martijn Beekman)
Mark Rutte komt aan bij het Johan de Witthuis voor de voortzetting van de kabinetsformatie na een korte zomervakantie (Rechten: ANP/Martijn Beekman)
DEN HAAG - Na drie weken pauze wordt het overleg over de vorming van een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hervat met een heet hangijzer: de gaswinning.
De partijen zijn verdeeld over het tempo waarin de gaswinning zou moeten worden afgebouwd.
De vier partijen begonnen hun onderhandelingen eind juni onder leiding van oud-minister Gerrit Zalm. Op de laatste dag voor de zomerpauze hanteerde Zalm termen uit het wielrennen om de stand van zaken te beschrijven na de eerste drie weken overleg. Er zijn een paar bergetappes geweest, maar er komen er ook nog, aldus de informateur. Ook zou de finish nog niet in zicht zijn. Tijd is minder belangrijk dan kwaliteit, benadrukte hij.
Het kwartet van VVD, CDA, D66 en CU geldt als de enige nog haalbare coalitie die een meerderheid heeft in Tweede en Eerste Kamer.

Stelling
Tijd is dus niet zo belangrijk, volgens Zalm. Maar inmiddels is het bijna vijf maanden geleden dat we naar de stembus gingen. Wordt het niet hoog tijd voor een nieuw kabinet?
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Gisteren vroegen we u of u zich nog iets aantrekt van code geel van het KNMI. Een meerderheid van 71 procent zegt zich er niets van aan te trekken. Er stemden 2.147 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.