Johan Derksen: Een huldiging trekt polonaiselopers, geen liefhebbers

ASSEN - "Het zijn geen liefhebbers, maar feestvierders, polonaiselopers." Johan Derksen is weinig enthousiast over de huldiging van Vivianne Miedema morgen in Hoogeveen.
"Laat Miedema lekker dat feestje krijgen, als ze dat leuk vindt. En het gebeurt niet zo vaak dat een meisje uit Hoogeveen
wordt. Maar al die mensen die daar morgen ongetwijfeld weer staan te schreeuwen, gaan die voortaan ook naar vrouwenvoetbal kijken? Of alleen maar als er wat te vieren valt? Dat staat me tegen."
Volgens Derksen moeten we niet doen alsof het voetbal geweldig was. "De vrouwen hebben op zich een geweldige prestatie geleverd, maar het was natuurlijk wel een hype. En er was verder geen alternatief, de Tour de France was afgelopen en het gewone voetbal nog niet bezig. Wij Nederlanders willen graag hossen, feestvieren en zuipen", aldus de voetbalkenner.

Pech voor Miedema

Vivianne Miedema is volgens Derksen 'geen slechte spits voor vrouwenbegrippen'. Volgens hem had Miedema de pech dat ze in de eerste wedstrijden geen bespeelbare ballen kreeg van de vleugelspelers.
Lees meer: Vivianne Miedema: Ik kan het nauwelijks geloven
"De rechtsbuiten Van de Sanden stal de show. Maar Miedema had daar niks aan, want als ze een goeie voorzet had gegeven had Miedema er wel vijf meer gemaakt."
"En linksbuiten Martens kan aardig dribbelen", zegt Derksen, "maar ze trok steeds naar binnen naar haar rechterbeen om haar eigen actie te maken, dus daar had Miedema ook niks aan. Miedema kreeg van de vleugels geen bespeelbare ballen."
RTV Drenthe zendt
van Oranje-speelster Vivianne Miedema in Hoogeveen morgenmiddag live uit op televisie. De uitzending begint om 15.30 uur en is ook te volgen op internet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.