Klazienavener (16) aangehouden met vlindermes

Het vlindermes is in beslag genomen (Rechten: Twitter / Inspecteur Simon)
Het vlindermes is in beslag genomen (Rechten: Twitter / Inspecteur Simon)
KLAZIENAVEEN - Een 16-jarige jongen uit Klazienaveen is vanmiddag aangehouden omdat hij in het bezit was van een vlindermes. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie.
De jongen zat achterop de scooterbij een 17-jarige plaatsgenoot, die veel te hard en roekeloos door het centrum van Klazienaveen reed.

Achtervolging

Een motoragent die de jongens zag rijden zette de achtervolging in. Daarop ging de scooter er vandoor. Op de Broekweg ging de bestuurder met zijn scooter onderuit, waarna de jongens opkrabbelden en het op een lopen zetten.
De bestuurder werd door de politie in de kraag gevat en aangehouden vanwege roekeloos rijgedrag. Daarnaast was de 17-jarige jongen ook niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn scooter had bovendien geen kenteken en bleek onverzekerd. De scooter is in beslag genomen en de bestuurder kan een flinke boete verwachten.

Vlindermes

De 16-jarige jongen werd later aangehouden en hij bleek een vlindermes op zak te hebben. Het vlindermes is een soort opvouwbaar zakmes met twee handvatten die kunnen ronddraaien in tegengestelde richting, en het lemmet kan in de groeven van de handvatten worden verborgen.
Wie betrapt wordt met een vlindermes op zak kan een boete van 350 euro verwachten. Het mes van de 16-jarige jongen is in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.