FC Emmen start seizoen met 2-0 zege in Waalwijk

Cas Peters zorgde voor de openingsgoal in Waalwijk (Rechten: Roel Bos/sportofo.org)
VOETBAL - FC Emmen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In Waalwijk won de Drentse club met 0-2 van RKC.
Cas Peters en Youri Loen waren de doelpuntenmakers.

Afwachtend

De eerste helft was van beide ploegen afwachtend. Geen goal incasseren leek belangrijker dan een goal maken. Met name de thuisclub stelde aanvallend teleur. FC Emmen probeerde nog het meest, maar tot grote kansen leidde dat niet. Een afstandschot van Youri Loen was gevaarlijk, een poging van Mario Bilate ging ver naast en Cas Peters zag zijn inzet simpel gekeerd worden door RKC-doelman Etienne Vaessen. Aan de andere kant kopte spits Johan Voskamp een meter naast de goal van Dennis Telgenkamp en werd diezelfde Voskamp bij zijn tweede kans van de bal gegleden door Keziah Veendorp.
Cas Peters
0-0 leek de ruststand te worden, maar kort voor rust kreeg Emmen een strafschop. Cas Peters werd naar de grond gewerkt door RKC-doelman Vaessen. De topschutter van de voorbereiding legde zelf aan vanaf de stip en scoorde: 0-1.

Bijna 1-1

De voorsprong had van hele korte duur kunnen zijn, maar Serginho Greene zag zijn volley gekeerd worden door Telgenkamp.

Glenn Bijl scoort of niet?

Tien minuten na rust dacht FC Emmen op 0-2 te komen. De mee opgekomen rechtstback Glenn Bijl schoot vanaf puntje zestien snoeihard op de lat en daarna de paal. De bal stuiterde het veld weer in. Scheidsrechter Van den Kerkhof oordeelde dat de bal niet over de doellijn was. "Ik had eerlijk gezegd het idee dat die bal er wel over was", aldus Bijl na afloop.

RKC op jacht

RKC ging daarna meer en meer op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Emmen (dat na rust veel beter voor de dag kwam dan in de eerste helft) bleef vrij gemakkelijk op de been. Jari Koenraat had RKC op 1-1 kunnen en misschien ook wel moeten schieten, maar de invaller schoot uit de draai een meter over.

De beslissing

FC Emmen hield stand en had in de counter het duel al vroegtijdig kunnen beslissen. Kansen kwamen er voor Peters (schot te zacht), Gersom Klok (schot naast) en Jeroen Veldmate (goal terecht afgekeurd wegens hands). De beslissing viel echter pas in de extra tijd. Één van de uitblinkers, Ben Moussa, leidde de counter in en via Bannink werd Loen in stelling gebracht. Met een laag, diagonaal, schot passeerde de middenvelder Vaessen voor de tweede keer: 0-2.