Stelling: Bij overlast moeten honden sneller worden weggehaald

Zijn vier waarschuwingen genoeg? (Rechten: Pixabay)
Zijn vier waarschuwingen genoeg? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Het stadsbestuur van Zwijndrecht, in Zuid-Holland, wil dat in de toekomst blaffende honden gemakkelijker bij hun baasjes kunnen worden weggehaald.
Als de politie vier waarschuwingen heeft gegeven nadat de hond voor flinke overlast heeft gezorgd, moet de eigenaar de hond inleveren.
Het plan is opgesteld door het college van burgemeester en wethouders omdat bewoners van een wijk in de stad al lange tijd klagen over blaffende honden. De politie zegt nu niet genoeg middelen te hebben om tegen de baasjes op te treden.

Stelling

Wat vindt u van het idee van het stadsbestuur in Zwijndrecht. Moeten honden na vier waarschuwingen bij hun baasjes worden weggehaald als ze veel overlast veroorzaken?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling van gisteren was 'volwassenen moeten 2,5 uur per week matig-intensief bewegen, doet u dat ook?' Meer dan 77 procent van de stemmers zegt dat hij of zij genoeg beweegt. Ruim 22 procent van de stemmers laat weten de 2,5 uur per week niet te halen. In totaal brachten 1.267 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.