Onderwaterdrone onderzoekt het Paterswoldsemeer

PATERSWOLDE - Waterschap Noorderzijlvest gaat de komende drie dagen met een onderwaterdrone de bodem van het Paterswoldsemeer onderzoeken.
De drone met camera's analyseert samen met sensoren de kwaliteit van de bodem en het water. Behalve het Paterswoldsemeer wordt ook de Hoornse Plas onderzocht.
Met de drone brengen onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen het leven onder water in kaart. Ook wordt onder meer het zuurstofgehalte, de temperatuur en de diepte van het water onderzocht.
Behalve de onderwaterdrone wordt ook een speciale sensor over de bodem van de wateren gesleept. Deze sensor meet de samenstelling van de bodem en kijkt onder meer naar de dikte van de sliblaag. Daarnaast gaat de sensor op zoek naar bodemvreemd materiaal. Dat zijn alle dingen die niet van nature op de bodem voorkomen, zoals driehoeksmosselen.
Door deze manier van onderzoeken ontstaat volgens Noorderzijlvest een betrouwbaarder en samenhangender beeld van de bodem- en waterkwaliteit van het Paterswoldsemeer en de Hoornse Plas.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.