Werkstraf voor stiekeme filmer in pashokje

De man werkte bij een sportwinkel (Rechten: ANP / Sander Koning)
De man werkte bij een sportwinkel (Rechten: ANP / Sander Koning)
ASSEN - Voor het filmen van twee vrouwen in een paskamer in een sportwinkel in Groningen moet een 27-jarige man uit Assen een werkstraf van zestig uur uitvoeren. De man werkte bij de winkel als assistent bedrijfsleider.
In maart van dit jaar gingen de vrouwen kleding passen in de winkel. Toen één van de twee vrouwen plots een telefoon onder de deur zag, gooide ze de deur van het pashokje open. Ze zag de 27-jarige man naast het hokje staan. Het was dezelfde man die haar eerder had geholpen met het uitzoeken van de kleding.

Veters strikken

De man ontkende eerst en vertelde dat hij zijn veters aan het strikken was en zijn telefoon in zijn hand had. Maar gaf later toch toe de beelden te hebben gemaakt. De man zegt dat het een impuls was.
Inmiddels werkt hij niet meer in de winkel en is hij zijn vriendin en huis kwijt. ‘’Ik had alles goed voor elkaar en nu is alles weg. Dat is natuurlijk mijn eigen schuld.’’ Naast de taakstraf moet de man aan elk van de vrouwen vijfhonderd euro schadevergoeding betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.