Stelling: Getroffen kippenboeren moeten schadeloos worden gesteld

Moeten getroffen kippenboeren schadeloos worden gesteld? (Rechten: ANP / Patrick Huisman)
Moeten getroffen kippenboeren schadeloos worden gesteld? (Rechten: ANP / Patrick Huisman)
ASSEN - Kippenboeren die slachtoffer geworden zijn van het fipronil-schandaal zijn vandaag onderweg naar Den Haag. Daar debatteert de Tweede Kamer over de vraag of de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) goed heeft opgetreden.
Een van de pluimveehouders die onderweg is naar de Tweede kamer, is Mariska Oving uit Odoornerveen. Ze is heel benieuwd hoe het vandaag gaat in Den Haag. "Wij, en veel collega pluimveehouders, hopen op een volledige schadeloosstelling. Zoals de Belgische overheid dat ook heeft gedaan."
Lees meer: Drentse kippenboeren onderweg naar Kamerdebat over fipronil-schandaal
Een schadeloosstelling zou betekenen dat de overheid opdraait voor alle kosten die de pluimveehouders hebben gemaakt door het fipronil-schandaal.

Stelling

Wat vindt u? Hebben de kippenboeren recht op een vergoeding van alle kosten die ze hebben gemaakt? Of is het een risico van het vak?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling van gisteren was 'bij overlast moeten honden sneller worden weggehaald'. Ruim 66 procent van de stemmers was het hier mee eens. Bijna 34 procent vindt dat honden niet sneller moeten worden weggehaald bij overlast. In totaal brachten 1.697 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.