Stelling: Trouwen is ouderwets

Is trouwen nog wel van deze tijd? (Rechten: ANP/Jderoen van der Meyde)
Is trouwen nog wel van deze tijd? (Rechten: ANP/Jderoen van der Meyde)
ASSEN - Het geregistreerd partnerschap is flink in opkomst. Vorig jaar sloten 15.700 stellen een geregistreerd partnerschap. Dat is een kwart meer dan in 2015.
Trouwen is echter nog steeds het populairst. In 2016 werden in ons land 65.200 huwelijken gesloten, één procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal huwelijken is dus nog wel fors groter dan het aantal geregistreerde partnerschappen.
Het geregistreerd partnerschap is vooral populair in het Noorden.
Wat vindt u; is trouwen nog wel van deze tijd? Of is het hopeloos ouderwets? Of is het geregistreerd partnerschap juist erg zakelijk en de romantiek van een huwelijk veel mooier?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Stelling gisteren

Gisteren ging de stelling over kippenboeren die getroffen zijn door het fipronil-schandaal. 1.436 mensen stemden op de stelling dat getroffen kippenboeren schadeloos gesteld moeten worden. Daar was ruim 69 procent het mee eens.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.