Volleybalvrouwen plaatsen zich voor WK

Dijkema maakte vanmiddag haar rentree (Rechten: ANP/Pim Waslander)
Dijkema maakte vanmiddag haar rentree (Rechten: ANP/Pim Waslander)
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich geplaatst voor het wereldkampioenschap van 2018 in Japan. Dankzij een 3-0-overwinning op Slovenië (25-16 25-11 25-16) in het WK-kwalificatietoernooi legde de ploeg vanmiddag beslag op een van de twee resterende tickets.
Laura Dijkema uit Beilen maakte haar rentree na een enkelblessure. Ze viel in in de tweede set.

Nog één wedstrijd te gaan

Oranje gaat zonder setverlies aan de leiding in de kwalificatiepoule, nadat het eerder Griekenland, België en Tsjechië versloeg. In de kwalificatiereeks in het Rotterdamse Topsportcentrum, waar de volleybalvrouwen in 2015 verrassend zilver haalden op het EK, wacht nog één wedstrijd. Morgen treedt Nederland aan tegen Bulgarije, dat nog in de race is voor het laatste ticket.
De Bulgaarse vrouwen kunnen later vandaag deelname aan het WK veiligstellen tegen België. Mocht dat niet lukken, dan is het duel met Oranje van belang.

Niet rechtstreeks

Nederland wist zich begin juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi nog niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK, na een nederlaag in de beslissende wedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.