Drents succes in Olympia's Tour: Patrick van der Duin wint in Assen

WIELRENNEN - Patrick van der Duin (21) uit Nieuw-Roden heeft de tweede etappe van Olympia's Tour in Assen gewonnen.
De renner van Baby-Dump Cyclingteam was in de sprint van een groep van twaalf renners te sterk voor Pascal Eenkhoorn en Marten Kooistra.


Revanche

Van der Duin haalde met de overwinning revanche op gisteren. Tijdens de tijdrit in Tynaarloo trapte hij op het startpodium zijn achterwiel uit zijn fiets en moest hij wachten op een nieuw exemplaar. Vervolgens reed hij na twee kilometer lek. Van der Duin startte vandaag daardoor als een-na-laatste van het klassement.
Op nagenoeg hetzelfde parkoers greep de renner van Babydump in mei naast de zege in de Dorpenomloop door Drenthe. Toen werd hij in de sprint geklopt door Johim Ariesen.

Weglaten keienstroken

De koers vandaag was in totaal 124 kilometer lang en daarmee 5 kilometer korter dan gepland, vanwege het weglaten van twee keienstroken tussen Buinen en Exloo en net voor de finish in Assen. "We nemen anders teveel risico nu het nat en glad is. De buitenlanders zijn er bang voor. En het klassement kan hierdoor zomaar op de eerste dag al beslist worden en dat wil je niet", verklaarde Rondhuis vanochtend.
Lees meer: Olympia's Tour schrapt Drentse keienstroken
Winnaar Van der Duin was vanochtend uitgesproken over de beslissing van de organisatie. "Ik vind dat echt niet kunnen. Als je een parcours maakt is dat voor alle weertypes. Het lijkt me dat iedereen er gewoon overheen kan."
Morgen rijdt het peloton opnieuw door Drenthe. De start is om 12.00 uur in Uffelte, de finish rond 15.00 uur in Vledder. Eenkhoorn blijft na de etappe van vandaag leider in het algemeen klassement.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.