100 militairen uit Assen gaan helpen op Sint Maarten

Een militair van de luchtmobiele brigade op Sint Maarten (Rechten: ministerie van Defensie)
Een militair van de luchtmobiele brigade op Sint Maarten (Rechten: ministerie van Defensie)
ASSEN - 100 militairen van het 13e bataljon van de luchtmobiele brigade in Assen gaan maandag op het vliegtuig naar Sint Maarten.
Defensie stuurt de mannen en vrouwen daarheen om te helpen bij de nasleep van de orkaan Irma. Die zorgde vanaf donderdag voor een enorme ravage op het eiland.

Grimmige sfeer

Behalve dat veel mensen verstoken zijn van eerste levensbehoeften zoals voedsel en onderdak, lijkt de sfeer op Sint Maarten ook steeds grimmiger te worden. Premier Rutte heeft plunderaars op Sint-Maarten vanmiddag gewaarschuwd dat de politie en defensiepersoneel hard mag optreden. "Dat moeten plunderaars zich realiseren", zei hij zaterdag na nieuw crisisberaad.
Op het eiland is geplunderd en de sfeer is nog steeds "grimmig", aldus de premier. "Dat bevalt ons niet." Daarom worden extra agenten en militairen naar het eiland gestuurd. "Ze gaan voorkomen dat de ordeloosheid doorgaat."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.