Stelling: Familie is verantwoordelijk voor de wandeling met oma

Een kwart van de ouderen zegt niet of zelden buiten te komen (Rechten: ANP XTRA/Koos Koole)
Een kwart van de ouderen zegt niet of zelden buiten te komen (Rechten: ANP XTRA/Koos Koole)
ASSEN - ''Ik zou wel vaker naar buiten willen'', dat zegt de helft van de ouderen die in een zorginstelling zit en meewerkte aan een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Het bureau onderzocht hoe ouderen het hebben in een zorginstelling. Een kwart van de ouderen in een verpleeghuis zegt zelden of nooit buiten te komen. Dat heeft verschillende oorzaken. Er is bijvoorbeeld niemand die hen kan halen en brengen, maar ook gezondheidsproblemen kunnen een ritje in de buitenlucht in de weg zitten.

Stelling

Op dit moment wonen er ruim 100.000 ouderen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Wat vindt u, is het de taak van een verzorgingshuis om met bewoners naar buiten gaan of hebben zij al genoeg andere belangrijke taken en ligt de verantwoordelijkheid bij de familie?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op
en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Een speciale clausule moet vechtscheidingen voorkomen. Gisteren vroegen we u of het een goed idee is om afspraken over de scheiding te maken voordat u gaat trouwen. 68 procent van de stemmers is het niet eens. Bijna 32 procent van de stemmers vindt dit wel een goed idee. In totaal stemden 1.108 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.