De dag van boswachter Kees van Son

ROEG! wordt gemaakt met de boswachters. Maar hoe ziet de dag van een boswachter eruit? Vandaag de dag van Kees van Son.

Tijdens een stormachtig werkoverleg werd Kees af en toe afgeleid door de vlag van Staatsbosbeheer bij het kantoor in Balloo. Na de zomer beginnen de werkgroepen in de Drentsche Aa weer met hun klussen. Daarom had Kees een afspraak met de vrijwilligers van de Werkgroep Strubben Kniphorstbosch. In de stromende regen hebben ze in het werkgebied rondgelopen en gekeken welke klussen ze het komende seizoen gaan oppakken. Bij die rondgang kwamen Kees en de vrijwilligers enkele halfopen plekken tegen waar blauwe knoop volop in bloei stond. Bij de volgende werkdag pakken de vrijwilligers gelijk door, door boompjes weg te zagen zodat de blauwe knoop meer ruimte en licht krijgt.

[flickr:https://www.flickr.com/photos/57444199@N08/37072605452/in/photostream/]

Het Strubben Kniphorstbosch is een archeologisch reservaat. Daar heeft Kees bij stilgestaan tijdens de Open Monumentendagen afgelopen weekend. "Tijdens een excursie heb ik veel verteld over de geschiedenis van het gebied: de eeuwenoude karrensporen, de hunebedden, grafheuvels en zelfs over de recente militaire geschiedenis van het gebied. Op de stormbaan zal menig zweet druppeltje gevallen zijn." Het Strubben Kniphorstbosch is volgens Kees ook leuk te ontdekken met de wichelroede. "Het is altijd interessant om te zien wat dat met mensen doet en er gebeurt ook altijd van alles als we met wichelroedes door de karrensporen lopen of een mooie strubbe-eik aandoen."

[flickr:https://www.flickr.com/photos/57444199@N08/36430081623/in/photostream/]

Slecht weer of niet: een boswachter gaat gewoon naar buiten. "Tijdens de overvloedige regenval is het vaak niet erg aantrekkelijk om naar het bos te gaan om even lekker te wandelen. Maar als je dat doet, kom je wel dingen tegen die met heldere hemel niet te zien zijn. Zo was ik de afgelopen dagen wel in het bos en zag ik een aardig fenomeen: schuimende eikenbomen."

[flickr:https://www.flickr.com/photos/57444199@N08/36406958504/in/photostream/]

Ook op Twitter is Kees vaak te vinden met mooie foto's en leuke weetjes. 

Hier kwam Kees toevallig de schaapskudde van Balloo tegen.


Hij kan ook mooie plaatjes schieten van zijn werkgebied Drentsche Aa.


Hoornaars enge beesten? Kees vindt ze vooral mooi.


Volg boswachter Kees van Son ook op www.roeg.tv.
Deel dit artikel: