Stelling: Ouders moeten controleren of kinderen hun mobiel gebruiken om te pesten

De helft van de Drentse jongeren is online gepest (Rechten: ANP XTRA / Roos Koole)
De helft van de Drentse jongeren is online gepest (Rechten: ANP XTRA / Roos Koole)
ASSEN - Het houdt vaak niet op buiten het schoolplein, in WhatsAppgroepen en via andere sociale media gaat pesten online gewoon verder.
GGD Drenthe meldt in de Week Tegen Pesten, die vandaag begint, dat de helft van alle jongeren in Drenthe wel eens gepest is online.
Lees meer: Week Tegen Pesten: Helft van Drentse scholieren is online gepest
"Zowel scholen als ouders worstelen met de vraag hoe kinderen en jongeren beschermd kunnen worden tegen de gevaren van internetgebruik", zegt Krystle Bosscher-Jansen, Jeugdverpleegkundige van GGD Drenthe. Samenwerking tussen scholen en ouders is hierbij erg belangrijk.

Stelling

Hoe groot is de verantwoordelijkheid van ouders als het gaat om pesten? Moeten zij in de gaten houden wat hun kinderen allemaal uitspoken op hun telefoon? Of gaat dat te ver?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Zijn Duitsers betere werknemers dan Nederlanders? Dat vroegen wij ons vorige week vrijdag af toen in het nieuws kwam dat mensen met een Duitse naam eerder worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ruim 33 procent van de stemmers denkt dat Duitsers inderdaad beter presteren op de werkvloer. Bijna 67 procent is het daar niet mee eens. 1.171 mensen brachten hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.