Wethouder Maurice Hoogeveen (D66) van Assen vertrekt

ASSEN - Wethouder Maurice Hoogeveen (48) van Assen vertrekt. Hij heeft per 1 november een nieuwe baan. Hoogeveen wordt partner bij managementbureau Boer & Croon in Groningen.
Hoogeveen is voor D66 zeven en een half jaar jaar wethouder in Assen. Hij had al aangegeven dat dit zijn laatste periode zou zijn.
Volgens Hoogeveen kwam de vacature nu voorbij en was dit een kans die hij niet kon laten lopen. Hij wil graag in Assen blijven wonen, "en een functie als bestuurder vereist toch vaak dat je verhuist."
De D66-fractie moet nog een besluit nemen over een eventuele opvolger, maar volgens Hoogeveen ligt er genoeg werk om de benoeming van een nieuwe wethouder voor het komende half jaar te rechtvaardigen. Zo is Hoogeveen als wethouder verantwoordelijk voor de aanpak van de leegstand in de binnenstad, en de opzet van een nieuwe cultuuragenda voor Assen.
In 2015 werd Maurice Hoogeveen nog verkozen tot Drents Politicus van het Jaar.
Lees meer: D66-wethouder Maurice Hoogeveen Drents Politicus 2015
Zwaar jaar
In het jaar daarop kreeg de D66-wethouder het zwaar te verduren. Zo kwam hij onder vuur te liggen door het faillissement van Sensor City en ook het Factory Outlet Center bij het TT Circuit strandde, omdat er in de provinciale politiek te veel weerstand was. De initiatiefnemer werkt nu aan een aangepast plan.
Maurice Hoogeveen begint per 1 november in zijn nieuwe functie. Hij dient vanavond tijdens de raadsvergadering zijn ontslag in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.