Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Drink in het kader van burendag eens een kopje koffie met uw buren (Rechten: Pixabay.com)
Drink in het kader van burendag eens een kopje koffie met uw buren (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Wie van cultuur en natuur houdt kan zijn hart ophalen dit weekend. Ook voor de liefhebbers van computerspellen is er deze keer iets bij. Er is weer genoeg te doen in onze provincie. Hier een overzicht van een aantal activiteiten.
Bezoek eens een asielzoekerscentrum

Zaterdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur is het open dag in alle
in Nederland. ook in Assen, Veenhuizen, Hoogeveen en Zweeloo kunt u een kijkje nemen in een azc. Omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Op veel locaties lopen vluchtelingen rond met een koffierugzak om een bakkie te doen met bezoekers. Ook in het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn ook rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten.
Rodermarkt
Roden staat de komende dagen in het teken van de Rodermarkt. Zo is de kermis vanmiddag vanaf 13.00 uur geopend, tot vannacht 2.00 uur. Om 13.30 uur begint de traditionele Rodermarktparade, met dit jaar zeventien praalwagens. Elk jaar komen er duizenden mensen op de Rodermarkt af. Morgen zijn de praalwagens overigens op de Albertsbaan nog te zien, tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Of ga op bezoek bij uw buren

Ook is het zaterdag burendag. Op veel plaatsen zijn buurtbarbecues georganiseerd, koffiemomenten of buitenspeelplannen. Maar u kunt natuurlijk zelf ook eens bij uw buren aanbellen om elkaar zo beter te leren kennen! Kopje koffie en een gebakje erbij, of maak eens samen een wandelingetje door de natuur!

Bijvoorbeeld langs de rivier

Want op zondag is het World Rivers Day. Deze dag wordt wereldwijd de waarde van rivieren gevierd. En hoe kunt u dat beter doen dan met een mooie lange wandeling over de Hondsrug en langs de Hunze. Ook wordt er in het kader van deze dag het festival Hunze World Rivers Day 2017 georganiseerd. Natuur, vismigratie, recreatie en natuurbeleving zullen een grote rol spelen tijdens dit festival. Het is aan de Hunzeweg 30 in Nieuw Annerveen. De entree is 2 euro per persoon.

Gamen met 1400 anderen

Blijft u liever binnenshuis, dan is er in de TT Hall een sociaal gaming evenement, een zogenoemde LAN-party. Bijna 1400 gamers komen samen om computerspellen te spelen met elkaar. Het thema dit jaar is onderwater en daarom is er een speciale duiktank in de TT Hall gezet. Ook daarin kan een spel gespeeld worden. De LAN-party is op zowel zaterdag als zondag te bezoeken.
Lees meer: Samen gamen in de TT-hal
Cultuurexplosie in De Wolden
Dit weekend staat het grensgebied tussen De Wijk en IJhorst bol van kunst, muziek, natuur, smaken en verhalen. U kunt bijvoorbeeld terecht bij het verhalenfestival Oeverloos en het Smaakmakers Festival in De Wijk. Bij het verhalenfestival luistert u naar sprookjes, waargebeurde verhalen, poëzie, cabaret en muziek van singer-songwriters. Bij het Smaakmakers Festival zijn een aantal bijzondere foodtrucks opgesteld. Ook sportievelingen kunnen terecht bij Festival Op Fietse en wie liever iets doet met kunst Grensloos Kunst Verkennen in het Reestdal. Alle activiteiten van de cultuurexplosie kunt u hier nog eens rustig nalezen.

Najaarsmarkt in Dieverbrug

Wie wil struinen tussen kraampjes kan zondag terecht in Dieverbrug. Dan is er weer de jaarlijkse najaarsbraderie nabij de Dieversluis. Verschillende standhouders zullen hier aanwezig zijn met onder andere kleding, lederwaren, damestassen, sieraden, hobbymateriaal, brocante en nog veel meer. De aanwezige winkeltjes en horeca zullen ook op deze dag geopend zijn. De markt wordt gehouden van 11.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.