Stelling: Een verplicht bezoek aan de Nachtwacht is betuttelend

De nachtwacht in het Rijksmuseum (Rechten: ANP/Olaf Kraak
De nachtwacht in het Rijksmuseum (Rechten: ANP/Olaf Kraak
ASSEN - Scholen moeten al hun leerlingen minstens één keer verplicht een bezoek laten brengen aan de Tweede Kamer en aan het Rijksmuseum, waar de Nachtwacht hangt. Dat hebben de vier partijen die over een nieuw kabinet onderhandelen met elkaar afgesproken.
De schooluitjes zijn onderdeel van een breder cultuurpakket. Ze moeten de leerlingen helpen bij te brengen wat de Nederlandse identiteit inhoudt. Op de scholen komt ook meer aandacht voor de Grondwet en het Wilhelmus.

Stelling

Wat vindt u, is het terecht dat de overheid dit soort reisjes van bovenaf oplegt? Of moeten scholen zelf kunnen bepalen wat voor cultuurpakket ze de leerlingen aanbieden.
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over landbouwverkeer. Wij vroegen u of u zich ergerde aan bestuurders van landbouwvoertuigen op de weg. Een meerderheid van 72 procent ergerde zich niet, een minderheid van bijna 28 procent ergerde zich wel. In totaal stemden 3.597 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.