Overname van Boom door NDC kost 53 banen

53 banen komen te verdwijnen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
53 banen komen te verdwijnen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
MEPPEL - 53 banen gaan er verloren bij de overname van de nieuws- en weekbladentak van uitgever Boom door de NDC mediagroep.
De grootste klappen vallen op de redacties van de week- en nieuwsbladen, de commerciële afdeling en transport en distributie.
"We zijn vergelijkbare bedrijven dus een aantal dubbele processen kunnen vervallen", aldus directeur Dina Boonstra van NDC. "Verder kijken we naar een aantal producten en kijken we hoe we die slimmer kunnen organiseren."
Er verdwijnen 35 vaste banen, de rest betreft tijdelijke contracten en uitzendkrachten. Boonstra benadrukt dat niet alleen in Meppel arbeidsplaatsen verdwijnen. "Het banenverlies is aan beide kanten, zowel aan de kant van NDC als aan de kant van Boom."
Hoeveel medewerkers worden geraakt door de reorganisatie is niet duidelijk. Dit omdat er veel medewerkers met kleine contracten in dienst zijn. Met de vakbonden wordt nog onderhandeld over een sociaal plan.
De dagbladen worden niet geraakt door de reorganisatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.