Stelling: Piratenmuziek verdient een plek op de lijst van cultureel erfgoed

Piratenzenders zijn populair in Drenthe (Rechten: archief RTV Drenthe)
Piratenzenders zijn populair in Drenthe (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Het bloemencorso in Eelde, de Drentse boermarken, schaapsherders en het Sinterklaasfeest. Ze staan allemaal op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in Nederland. Piratenmuziek hoort ook op de lijst thuis, aldus PvdA-Statenlid Peter Zwiers.
"De piratencultuur is een sociaal gebeuren voor jong en oud. Het spreekt veel mensen aan, zeker in het oosten en noorden van het land. Het gaat dan vooral om het platteland", zegt Peter Zwiers.
Lees meer: Statenlid Peter Zwiers: Piratenzenders zijn cultureel erfgoed
In Drenthe zijn ook piratenzenders actief, met een brede achterban. Wat vindt u? Hoort piratenmuziek echt bij de Nederlandse cultuur en verdient het een plek op de lijst van cultureel erfgoed? Of gaat u dat te ver?
Kijk hier voor de volledige lijst van immaterieel erfgoed.
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Vrijdag vroegen we u of u denkt dat u gaat profiteren van het nieuwe kabinetsbeleid. 1708 stemmers denken van niet en 176 stemmers zijn wel positief.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.