Anne K. ook in hoger beroep tot celstraf veroordeeld

Anne K. krijgt ook in hoger beroep celstraf (Rechten: archief RTV Drenthe)
Anne K. krijgt ook in hoger beroep celstraf (Rechten: archief RTV Drenthe)
GRONINGEN - De 53-jarige Anne K. uit Winschoten is als oplichter ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf. Het gerechtshof legde de man 32 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk op.
In april 2015 werd hij door de rechtbank veroordeeld tot
, waarvan een jaar voorwaardelijk. Tegen dit vonnis in hoger beroep gaan heeft K. niet veel opgeleverd.

Terugbetalen

De man woonde in Eelde toen de rechtbank destijds over hem oordeelde. Er werd toen ook beslist dat hij zijn vrouwelijke slachtoffers ruim 19.000 euro terug moet betalen. Dit vindt het Hof ook. In de periode van januari 2010 tot december 2013 knoopte de man via datingsites kortdurende relaties aan met vier vrouwen. Hij trekt snel bij hen in en taxeert hun financiële situatie. Uiteindelijk laat hij de vrouwen berooid achter. In twee gevallen nam hij de auto van het slachtoffer mee.
Lees meer: Oplichter Anne K. maakt opnieuw slachtoffers
Behandeltraject
Ook huurde hij een appartement in Zweeloo, een chalet in Eext en een verblijf in een bed&breakfast in Assen. Zonder te betalen vertrok de man. Ondanks zijn ontkennende houding zag het Hof voldoende bewijs om hem te veroordelen. Het gerechtshof hield rekening met de broze gezondheid van de man. Hij heeft diabetes en mist daardoor een onderbeen. Hij wordt behandeld in een psychiatrische kliniek. Hij moet die behandeling voortzetten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.