Dit weekend in de Drentse natuur: 14 en 15 oktober

Veel paddenstoelenactiviteiten in Drenthe dit weekend.
Veel paddenstoelenactiviteiten in Drenthe dit weekend. © Greetje Schouten
Veel paddenstoelenactiviteiten dit weekend. Op meerdere plekken in onze provincie zijn paddenstoelenexcursies, maar er is nog meer te doen.
Paddenstoelenexcursies

In het Assserbos én in de Emmerdennen kun je
zondag
terecht voor een paddenstoelenexcursie van het IVN. De excursies zijn in beide gevallen gratis en beginnen om 14.00 uur. De excursie in Assen begint bij het Duurzaamheidscentrum, meer informatie over deze excursie vind je
. De start in de Emmerdennen is aan de Boslaan in Emmen.
vind je meer informatie over deze tocht.
Ook in het Dwingelerveld is een paddenstoelenwandeling. Deze wordt georganiseerd door Natuurmonumenten. De wandeling is zaterdag en begint om 11.00 uur. Het vertrekpunt is het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Meer informatie vind je hier.
Fruitpersdag
Dit weekend kun je in Emmen en Zuidwolde terecht voor de jaarlijkse fruitpersdag. Tijdens deze dag kun je je eigen fruit tot sap laten persen. Zaterdag zijn er bij 't Leeuweriksveld in Emmen allerlei actitviteiten rondom het persen van fruit. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Hier vind je meer informatie.
Zondag kun je tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht bij de Hoogstambrigade in Zuidwolde. Meer informatie vind je hier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.