Winnend FC Emmen nestelt zich in top van de Jupiler League

FC Emmen bleef weer ongeslagen
VOETBAL - FC Emmen boekte in eigen stadion tegen Jong PSV de derde zege van dit seizoen: 3-1. Daarmee bleven de mannen van trainer Dick Lukkien ook na negen duels ongeslagen. Met 15 punten bezet FC Emmen in ieder geval tot zondag de vierde plek in de Jupiler League.
Omran Haydary groeide uit tot de man of the match. De 19-jarige aanvaller was bij alle goals betrokken en scoorde zelf voor de derde keer op rij.

Effectief

FC Emmen was in de eerste helft uiterst effectief. Alexander Bannink brak de ban in de 11e minuut door een fraaie voorzet van Youri Loen hoog achter PSV-doelman Yanick van Osch te schieten. Loen kreeg de bal aangespeeld door Omran Haydary. Haydary stond ook aan de basis van de tweede Emmen-goal, die werd gescoord door Cas Peters. Daarvoor had Jong PSV al de 1-1 gemaakt. Dat was overigens ook een fraaie treffer want na een artistiek hakballetje van Matthias Verreth schoot Sam Lammers de bal langs Dennis Telgenkamp.

De beslissing

Omran Haydary was twaalf minuten na rust dichtbij zijn derde treffer in drie wedstrijden, maar zijn inzet (een rebound na een poging van Peters) werd gestuit door Van Osch. Kort daarna dook Peters op voor Van Osch en weer redde de doelman. De derde kans na rust was voor Bannink, die de voorzet van Loen net langs de verkeerde kant van de paal gleed. Een kwartier voor tijd schoot Haydary FC Emmen dan toch in veilige haven. De snelle spits deed dat met een fraai stiftje uit een counter.

Bilate en Jansen

Het betekende ook de laatste actie van Haydary, die onder applaus het veld verliet en werd vervangen door Mario Bilate. Bilate is hersteld van zijn teenblessure die hij opliep aan het begin van de competitie. Ook Anco Jansen kreeg nog een kwartiertje speeltijd en die had Emmen naar 4-1 moeten schieten, maar liet dat na.

Vierde plaats

FC Emmen heeft nu 15 punten uit 9 duels. Daarmee staat Emmen in ieder geval tot zondagmiddag 4e. Koploper is nog steeds Jong Ajax, met 20 punten uit acht wedstrijden. Fortuna heeft er 19 uit 9 en dan volgt NEC met 18 uit 9.