Oud ACV-speler en voorzitter Peter Kuntz plotseling overleden

Oud-speler en voorzitter Peter Kuntz overleed vanochtend plotseling (Rechten: website ACV)
Oud-speler en voorzitter Peter Kuntz overleed vanochtend plotseling (Rechten: website ACV)
VOETBAL - Geheel onverwachts is oud ACV-speler en -voorzitter Peter Kuntz overleden. Vanochtend werd hij, zo meldt ACV, tijdens het hardlopen getroffen door een fatale hartaanval. Dit nadat amper vijf weken geleden zijn vrouw was overleden.
‘Het nieuws’, schrijft het ACV-bestuur, ‘is voor ons als ACV-familie nauwelijks te bevatten, maar voor de familie Kuntz natuurlijk helemaal het meest verschrikkelijke dat hen kon overkomen. Onze gedachten zijn bij de achterblijvenden, vooral natuurlijk bij de kinderen, maar ook bij de andere familie.’
Kuntz beleefde als speler zijn grootste succes in het seizoen 1985/1986 toen hij in zijn eerste jaar als 1e elftalspeler algeheel amateurkampioen werd door in de finale Top Oss te verslaan. De grootste triomf als voorzitter maakte hij net niet meer mee. Vanwege de ziekte van zijn vrouw was hij een paar maanden voor de titel in de hoofdklasse, vorig seizoen, afgetreden.

'Een echte ACV'er'

"Hij was een op en top-ACV'er", aldus clubman Bernard Scholten. "Als 17-jarig talent debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels." Daarna speelde hij vijftien jaar in de hoofdmacht. Scholten: "Hij was een speler die een versnelling in zijn versnelling had en prima uit de voeten kon op het middenveld en de aanval. Hij had de kans om profvoetballer te worden bij Veendam en Go Ahead Eagles, maar hij bleef ACV trouw."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.