OM eist 12 maanden cel voor inbraken en oplichting in Emmen

De man lichtte het bedrijf voor ruim 1.600 euro op (Rechten: Pixabay.com)
De man lichtte het bedrijf voor ruim 1.600 euro op (Rechten: Pixabay.com)
GRONINGEN/EMMEN - Het Openbaar Ministerie heeft twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige man uit Groningen.
De man heeft volgens de officier een installatiebedrijf in Emmen opgelicht voor ruim 1.600 euro. Het OM eist jeugddetentie voor de man en hij moet het bedrag terugbetalen aan het bedrijf.

Medewerker incassobureau

Hij deed zich in juli vorig jaar voor als medewerker van een bestaand incassobureau. Volgens de eigenaar van het bedrijf kwam de man zo dreigend over, dat hij het bedrag overmaakte.
De volgende dag belde de bank met de eigenaar van het installatiebedrijf. Het rekeningnummer waarop het geld was gestort, kwam niet overeen met dat van het geregistreerde incassobureau. Al gauw kwam men bij de Groninger uit.

Afgekeken van programma 'Opgelicht'

De oplichtingspraktijk had hij 'afgekeken' van het tv-programma Opgelicht, verklaarde hij op het bureau. Hij was verbaasd over hoe snel hij geld gestort kreeg.
Ook is de man volgens het Openbaar Ministerie betrokken geweest bij vijf inbraken en pogingen daartoe in Delfzijl tussen medio februari en begin mei vorig jaar. Bij de inbraken werden een notebook, een spaarpot, een tas, een telefoon, aardewerk en koper en 3.000 euro aan contanten buitgemaakt.
De uitspraak is over twee weken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.