PVV wil grotere kandidatenlijst in Assen

De partij wil in Assen een grotere kandidatenlijst, maar dat blijkt lastig (Rechten: ANP)
De partij wil in Assen een grotere kandidatenlijst, maar dat blijkt lastig (Rechten: ANP)
ASSEN - De PVV zit omhoog in Assen. De partij wil een grotere kandidatenlijst met de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar dat blijkt een lastig zoekplaatje.
Social media worden al ingezet, om in Assen meer geschikte kandidaten te krijgen, die voor de partij op de lijst willen staan.

Vier kandidaten

Er zijn nu vier kandidaten in Assen, maar de partij wil er minimaal zeven. "Er moeten er zeker drie bij, maar liever meer. Als nieuwe partij is het moeilijk om een volle lijst te krijgen. Stemmers zijn geen probleem, maar wel kandidaten die openlijk ervoor uitkomen, dat ze bij de PVV zitten. Dat blijkt in praktijk toch lastig", meldt Assenaar Teun Kijf, die zelf ook op de voorlopige lijst staat. "En zonder Geert Wilders' persoonlijke goedkeuring voor alle kandidaten, komt er geen lijst."
Teun Kijf (47) is zelfstandig ondernemer in hondenvoeding. "En misschien verkoop ik hierdoor wel een paar zakken minder, het zij zo. Maar ik wil me inzetten voor zaken in Assen, die van belang zijn." Een andere kandidaat uit Assen is Anton Nolte die een eenmanszaak in elektrotechniek heeft. Wie de andere twee zijn, wil Kijf nog niet kwijt. Van een beoogd lijsttrekker is nog geen sprake.

Alleen nog in Emmen

Begin deze week bleek al bij RTV Drenthe dat de PVV er tot nu toe alleen in geslaagd is voor Emmen een kandidatenlijst rond te krijgen, en dat Assen nog een twijfelgeval is. Borger-Odoorn, Coevorden en Hoogeveen zijn al afgevallen.
Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart was de PVV in Emmen met 18,6% van de stemmen de grootste partij. In Assen stemde toen 9,9% op de PVV. Ze waren daarmee pas de zesde partij in de provinciehoofdstad.

Twee of drie zetels

Toch ziet de PVV volgens Teun Kijf voldoende kansen als de partij met de raadsverkiezingen in de provinciehoofdstad meedoet. "Twee of drie zetels is wat ons betreft heel reëel."
Er is al een voorlopig verkiezingsprogramma met punten waar de PVV in Assen mee aan de slag wil, aldus Kijf. "Het versoberde maaibeleid moet weer uitgebreid, we willen gratis parkeren op het Veemarktterrein terug voor winkelende bezoekers, en we zijn voorstander van een factory outlet." Ook de gaswinning bij Assen-Noord krijgt aandacht van de PVV. " Op zich zijn we daar tegen, maar omdat het waarschijnlijk toch niet tegen te houden is, willen we een deel van de opbrengst naar de gemeente, zodat Assen er wat voor terugkrijgt", aldus Kijf.
Lees meer: PVV wil met onervaren lijsttrekker tien zetels halen in EmmenPVV-klasje
Drents PVV-Statenfractievoorzitter Nico Uppelschoten leidt al sinds de zomer regelmatig op zaterdagen een PVV-klasje met dertig potentiële kandidaten uit Drenthe, waaronder het viertal uit Assen. Ze worden getraind voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.