Stille tocht voor 12-jarige Djamila uit Hoogeveen

Een gedenkplek voor Djamila op RSG Wolfsbos (Rechten: persbureau Meter)
Een gedenkplek voor Djamila op RSG Wolfsbos (Rechten: persbureau Meter)
HOOGEVEEN - Er komt een stille tocht voor de 12-jarige Djamila Marissen uit Hoogeveen. Het meisje kwam door een misdrijf om het leven.
De 46-jarige vriend van haar moeder wordt ervan verdacht Djamila om het leven te hebben gebracht. Hij meldde zich zaterdagavond bij het politiebureau in Assen. In zijn auto
het lichaam van Djamila.
De rechter-commissaris in Assen besloot vandaag dat de man twee weken langer in voorarrest blijft.

Hart onder de riem

De stille tocht wordt georganiseerd door drie vrienden van de vader van Djamila en zijn vriendin. "We doen het voornamelijk voor de familie", zegt Sylvia Hurenkamp, een van de initiatiefnemers. "Er zijn geen woorden voor wat er is gebeurd. Je krijgt het bericht binnen en je wilt wat doen, maar je kunt niks doen. Een stille tocht verbindt, dan ben je samen. En we willen de familie een hart onder de riem steken", aldus Hurenkamp.

Vlinder

De familie stelt het op prijs als de deelnemers aan de tocht een zelfgemaakte vlinder meenemen. De vlinder symboliseert het kleurrijke meisje dat Djamila was en het was haar favoriete dier.

Vrijdagavond 19.00 uur

De stille tocht wordt vrijdagavond 19 uur gehouden. Het vertrek is bij Het Palet, de vroegere basisschool van Djamila. Eindpunt is bij RSG Wolfsbos, de middelbare school waar ze sinds kort op zat. De tocht gaat ook langs het gebouw van Delu, waar Djamila opgebaard ligt. De stoet neemt hier een minuut stilte in acht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.