Nieuw internationaal dressuurevenement in Exloo

Zoë Zwiggelaar won outdoor het ZZ in Exloo (Rechten: Steven Stegen)
Zoë Zwiggelaar won outdoor het ZZ in Exloo (Rechten: Steven Stegen)
PAARDENSPORT - Dutch Topsport Dressage. Dat is de naam van het nieuwe internationale dressuurevenement dat volgende week in Exloo wordt verreden.
Vanaf maandag zijn er wedstrijden in Z1, de Z2 en de ZZ-licht. De beste combinaties rijden vanaf donderdag een kür op muziek. Ook zijn er dan wedstrijden voor internationale combinaties waarbij het accent ligt op de jeugd. Bij de Young Riders doen twee Drentse amazones mee, Marjan Hooge uit Ees en Zoë Zwiggelaar uit Nieuwlande.
De 16-jarige Romy Vreugdenhil uit Odoornerveen start, tussen de paarden, in de juniorenrubriek. Lauret Brinkman uit Emmen en Esmee Zwaagstra uit Westerbork doen mee in de rubriek voor ponies.

Springruiters

Komend weekend gaat eerst alle aandacht uit naar de springruiters in het Hippisch Centrum in Exloo. Over drie dagen zijn er meer dan 600 starts. Voor de Grote Prijs van zaterdagavond staan er inmiddels 37 combinaties op de startlijst.
Voor Sander Naber, Marleen Meijer en Renate Beuving is het een thuiswedstrijd. Zij komen alledrie uit in voor Rijvereniging Exloo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.