Elma de Vries met handen op de knieën naar podium

MARATHONSCHAATSEN - Elma de Vries (34) uit Meppel is vanavond tijdens de eerste marathon van het seizoen in Amsterdam derde geworden. De overwinning ging naar Lisa van der Geest. Zij won de sprint van Carien Kleibeuker.
De Vries reed de laatste negen rondes van de wedstrijd alleen over de baan. Met de handen op de knieën wist ze haar derde plaats veilig te stellen.
"Er stond nog wel een pittig windje. Als je daar in je eentje tegenop moet beuken, dan valt dat niet mee", liet De Vries na afloop weten. "Ik hoopte dat Van der Geest en Kleibeuker nog naar elkaar zouden gaan zitten kijken, zodat ik nog terug zou kunnen komen. Maar dat gebeurde helaas niet. Maar ik ben tevreden met deze derde plaats aan het begin van het seizoen. Daar kan ik mee verder", aldus De Vries.

Vijf vrouwen pakken één ronde op het peloton

Met nog dik vijftig rondes te gaan ontstond er een kopgroep van zes vrouwen. Iris van der Stelt, Emma Engbers, Loes Adegeest, Carien Kleibeuker, Lisa van der Geest en Elma de Vries. Maar Adegeest kon het hoge tempo niet volgen, waardoor uiteindelijk maar vijf vrouwen een ronde voorsprong op het peloton pakten.
In de finale probeerden nog eens twaalf vrouwen weg te komen. In die groep ook Janneke Ensing uit Gieten en opnieuw waren Elma de Vries, Lisa van der Geest en Carien Kleibeuker van de partij.
Maar de groep van twaalf kon de aansluiting met de staart van het peloton net niet op tijd vinden. Nadat het peloton had afgesprint lagen de vijf koploopsters ver uit elkaar.
Lisa van der Geest en Carien Kleibeuker mochten sprinten om de overwinning. Zij hadden dik honderd meter voorsprong op De Vries die solo over de streep kwam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.