Ziekenhuis Bethesda krijgt vier nieuwe operatiekamers

Operatiekamer (Rechten: ANP/Koen van Weel)
Operatiekamer (Rechten: ANP/Koen van Weel)
HOOGEVEEN - Treant Zorggroep gaat het operatiecomplex van Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen opknappen. De zorggroep trekt vijf miljoen uit voor vier nieuwe operatiekamers.
Ook komen er aparte kamers waar de operaties worden voorbereid, zogenoemde 'opdekkamers'.

Buurt duurt anderhalf jaar

De bouw start begin volgend jaar en de laatste operatiekamer is medio 2019 klaar. Vanochtend hebben Treant Zorggroep en bouwer Strukton Worksphere de overeenkomst daarover getekend.

Nieuwe technieken

De huidige operatiekamers zijn verouderd. De nieuwe voldoen straks aan de eisen voor alle types operaties. Ook worden ze ingericht met nieuwe apparatuur en technieken om veilige zorg te kunnen blijven leveren, aldus Treant. De verbouwing gebeurt in fases, zodat de oude operatiekamers ondertussen gebruikt kunnen blijven worden.
Ziekenhuis Bethesda heeft momenteel nog vijf operatiekamers. Toch gaat de de operatiecapaciteit er niet op achteruit, stelt Treant-bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. "De nieuwe operatiekamers zijn groter dus we kunnen hetzelfde aantal operaties blijven uitvoeren. In de opdekkamers worden bijvoorbeeld instrumenten steriel gemaakt. Dat hoeft dan niet meer in de operatiekamer te gebeuren. waardoor ze meer beschikbaar zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.