PI Vught onderzoekt hoe Admilson R. scherp voorwerp mee kon smokkelen

Admilson R. wordt in bedwang gehouden (tekening: Annet Zuurveen)
Admilson R. wordt in bedwang gehouden (tekening: Annet Zuurveen)
DEN HAAG - De penitentiaire inrichting in Vught en de Dienst Vervoer en Ondersteuning onderzoeken hoe het kan dat Admilson R. een scherp voorwerp mee kon nemen naar de rechtbank in Leeuwarden.
Voor het hof in Leeuwarden diende afgelopen maandag het hoger beroep van Admilson R. en zijn broer Marcos R. uit Hoogeveen. Ze zijn veroordeeld voor drie moorden.

Scherp voorwerp

Tijdens de zitting probeerde Admilson R. zichzelf te verwonden met een scherp voorwerp. "Ik wil hier eigenlijk alleen duidelijk maken dat ik levenslang verdien. U bepaalt de straf, ik bepaal de tijd", riep hij voor zijn daad.

Wel gefouilleerd

Admilson R. zit gevangen in de gevangenis in Vught. De Dienst Vervoer en Ondersteuning bracht hem van de gevangenis naar de rechtbank in Leeuwarden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is Admilson R. wel gefouilleerd voordat hij de gevangenis in Vught verliet.
Het gerechtshof in Leeuwarden liet eerder al weten zelf ook een onderzoek in te stellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.