Celstraf voor diefstal en oplichting installatiebedrijf Emmen

De man lichtte het installatiebedrijf op voor 1600 euro. (Rechten: Pixabay)
De man lichtte het installatiebedrijf op voor 1600 euro. (Rechten: Pixabay)
GRONINGEN/EMMEN - De rechtbank heeft een 22-jarige man uit Groningen veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, wegens vier diefstallen en een poging daartoe.
De man heeft naast de diefstallen een installatiebedrijf in Emmen opgelicht voor ruim 1600 euro.

Medewerker incassobureau

De man deed zich in juli vorig jaar voor als medewerker van een incassobureau. Volgens de eigenaar van het bedrijf uit Emmen kwam de man aan de telefoon zo dreigend over, dat hij het bedrag overmaakte. De volgende dag belde de bank met de eigenaar van het installatiebedrijf, omdat het rekeningnummer waarop het geld was gestort, niet overeenkwam met dat van het geregistreerde incassobureau.
Uiteindelijk kwam men bij de Groninger uit, die de oplichtingspraktijken had 'afgekeken' van het tv-programma Opgelicht. De 1600 euro moet hij terugbetalen aan het bedrijf uit Emmen.
Bij de inbraken, die plaatsvonden in Delfzijl, werden een notebook, een spaarpot, een tas, een telefoon, aardewerk en koper en 3000 euro aan contanten buitgemaakt. Van dat bedrag moet hij de helft betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.