Stelling: Ik voel mij veilig op het platteland

Voelt u zich veilig op het platteland? (Rechten: RTV Drenthe)
Voelt u zich veilig op het platteland? (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Door de sluiting van politiebureaus duurt het vaak langer voor de politie aankomt op een plek op het platteland waar iets aan de hand is.
Het CDA en de VVD in Drenthe maken zich zorgen over de veiligheid op het platteland. De commissarissen van de koning in het hele land zijn bang dat ook veilige gebieden, zoals Drenthe, criminele brandhaarden worden.

Lees meer: 'Behoud wijkpolitie om criminaliteit op platteland tegen te gaan'

Politiechef Naomi Hoekstra spreekt dit tegen. "We laten de criminaliteit hier zeker niet liggen. Uiteraard kunnen we altijd meer capaciteit gebruiken omdat we dagelijks keuzes moeten maken over wat we wel oppakken en wat niet, maar we doen het met wat we nu hebben", zei Hoekstra vlak na haar aanstelling als nieuwe politiechef van Drenthe.

Stelling

Drenthe is een van de veiligste provincies van Nederland. Ervaart u deze veiligheid ook op het platteland? Of maakt u zich juist zorgen over uw veiligheid op het platteland?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat jouw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het gevaar van bijvoorbeeld een telefoon opladen: 'Ik laad mijn telefoon op als ik slaap.' Ruim 73 procent van de mensen geeft aan dat te doen. Ruim 27 procent zegt 's nachts geen telefoon op te laden. Er stemden 3.486 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.