Man uit Emmen krijgt werkstraf voor geweld in Groningen

De rechtbank sprak de Emmenaar deels vrij (Rechten: archief RTV Drenthe)
De rechtbank sprak de Emmenaar deels vrij (Rechten: archief RTV Drenthe)
GRONINGEN - Een 25-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot vijftig uur werkstraf voor openlijk geweld in Groningen. Twee Groningers van 23 en 24 kregen van de rechtbank in hun woonplaats werkstraffen van dertig uur voor hun aandeel in het geweld.
De drie mannen waren in april 2015 tijdens het uitgaan betrokken bij een vechtpartij in de Papengang in Groningen. Het slachtoffer belandde met een gebroken neus in het ziekenhuis.

Hogere straffen geëist

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) werkstraffen tot 150 uur tegen de mannen. Zij vertelden in de rechtszaal dat niet zij, maar de dronken slachtoffers de agressievelingen waren, die zouden zijn begonnen met vechten.

Vrijspraak van beroving

De Emmenaar werd ook samen met een man (24) uit Valthe verdacht van een gewelddadige beroving van een kennis bij het station in Groningen in juli 2015. Daarvoor eiste het OM tachtig uur werkstraf tegen de man uit Valthe. De rechtbank sprak beide mannen vrij wegens gebrek aan bewijs.
Een van de slachtoffers van de vechtpartij had 2200 euro schadevergoeding geëist. Die kende de rechtbank niet toe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.