Opnieuw actie tegen komst supermarkt in Eelderwolde

De nieuwbouwwijk Ter Borch in Eelderwolde (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De nieuwbouwwijk Ter Borch in Eelderwolde (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
EELDERWOLDE - Ondernemers en bewoners komen opnieuw in actie tegen de komst van een supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde.
Komende dinsdag bespreekt de gemeenteraad het supermarktplan.

Open brief

In een open brief aan de gemeenteraad doen de besturen van ondernemersverenigingen EPZakelijk en de Commerciële Club Eelde een laatste oproep niet in te stemmen met de plannen voor de supermarkt. Ze zijn bang dat de supermarkt leidt tot minder klanten bij winkels in Eelde en Paterswolde.
"Sommige winkels kunnen te maken krijgen met een omzetverlies van 30 procent", vertelt Frank van Driel van EPZakelijk. "De angst bestaat dat een aantal winkels dan omvalt."
Lees meer: Supermarkt Ter Borch weer een stap dichterbij
Een van de ondernemers die zich grote zorgen maakt, is Erwin Schlepers van de Albert Heijn in Paterswolde. "In 2014 hebben wij in samenspraak met de gemeente Tynaarlo ons winkelcentrum compleet verbouwd en daarvoor ook fors geïnvesteerd in de infrastructuur rondom onze winkel. De visie van de gemeente was dat wij ons zouden ontwikkelen tot boodschappencentrum van de regio en daarmee ook de groei van Ter Borch konden opvangen", aldus Schlepers.
"Het is dan ook zeer teleurstellend dat amper een paar jaar erna deze visie wordt herzien en de gemeente bezig is de grootste supermarkt van de gemeente te gaan ontwikkelen in Ter Borch."

Verkeersontbijt

De actieclub StopTynaarlo organiseert dinsdagmorgen een 'verkeersontbijt'. De club is bang voor verkeersoverlast door de komst van de grote supermarkt. Hoewel de gemeente zegt dat dit zal meevallen, is StopTynaarlo hier niet van overtuigd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.