Acht maanden cel voor vluchtende drankrijder

De man veroorzaakte het ongeluk op de Bosweg bij Oude Willem (Rechten: Persbureau Meter)
De man veroorzaakte het ongeluk op de Bosweg bij Oude Willem (Rechten: Persbureau Meter)
LEEUWARDEN - Acht maanden cel voor een Groninger die in september 2016 een aanrijding veroorzaakte bij Oude Willem.
De 55-jarige automobilist die er vandoor ging nadat hij met teveel drank op een aanrijding veroorzaakte, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot de celstraf en een rijontzegging van vier jaar. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
De Groninger had teveel gedronken. Hij was op de Bosweg bij Oude Willem met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen en frontaal op een tegenligger gebotst. De inzittenden van het andere voertuig, een ouder echtpaar uit het Friese Oentsjerk, raakten gewond. Ze zaten bekneld en moesten door de brandweer uit hun auto worden gehaald.

Lees meer: Bestuurder vlucht bos in na aanrijding bij Oude Willem

Het mannelijke slachtoffer had een gebroken nekwervel, zijn echtgenote had haar pols gebroken.
De rechtbank neemt het de Groninger kwalijk dat hij zich geen moment om de slachtoffers heeft bekommerd. Meteen na het ongeval vluchtte hij het bos in. Een politieman vond hem, hij had zich verstopt achter een boom. De man had drie keer meer gedronken dan is toegestaan. Tegen de politie zei hij dat hij niet 'gepakt' wilde worden. Hij is in het verleden vijf keer eerder veroordeeld voor dronken rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.