Stelling: Alle scholen moeten gratis schoolfruit uitdelen

Vindt u dat scholen gratis schoolfruit moeten uitdelen? (Rechten: Pixabay.com)
Vindt u dat scholen gratis schoolfruit moeten uitdelen? (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Kinderen eten meer groente en fruit dan vijf jaar geleden, maar dat is volgens het Voedingscentrum alsnog te weinig.
Het Voedingscentrum presenteerde samen met het RIVM en het CBS de jaarlijkse Gezondheidsenquête. Daaruit kwam onder meer dat jonge kinderen tot vier jaar meer fruit eten dan oudere kinderen.
Kinderen in de schoolgaande leeftijd eten dus gemiddeld minder fruit dan kinderen die nog niet oud genoeg naar om naar school te hoeven.

Stelling

Ligt er bij scholen een verantwoordelijkheid om kinderen van voldoende fruit te voorzien? Of moeten de ouders bepalen wat hun kind eet?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of u zich zorgen maakt over de verdediging van Nederland. Van de stemmers is 67% niet helemaal gerust over de veiligheid van ons land. De andere 33% maakt zich geen zorgen over de Nederlandse verdediging. Er stemden 1.621 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.